Vi är mindre än en månad bort från Apples årliga utvecklarkonferens, som startar den 3 juni, och förväntningarna är stora. Om rykten är sanna kan företaget använda händelsen för att avslöja en ny hårdvara och meddela en av de större förändringarna i iOS och macOS-programkartan i år.

Under 2019 kommer McEnery Convention Center i San Jose, Kalifornien, att presentera de nya appar, funktioner och verktyg som kommer till företagets växande universum av programvara, tjänster och enheter. Till skillnad från fjolåret, när Apple fokuserade mest på att öka hastigheten och lyhördheten hos sin programvara, finns det en större chans att stora produktintroduktioner och uppenbarelser år 2019.

Kanske den mest förväntade nyheten gäller nästa version av Apples mobila operativsystem, som troligtvis kommer att kallas iOS 13, som driver iPhone och iPad och som är försenad för en större översyn. Förutom en handfull omdefinierade och nya funktioner, som ett återkallat startskärm, ett systemomfattande mörkt läge och fler multitasking-alternativ, sägs företaget också att erbjuda ökad driftskompatibilitet mellan iOS med MacOS, operativsystemet som används på dess MacBook bärbara datorer och Mac stationära datorer. Detta skulle uppenbarligen göra det enklare för utvecklare att dela kod bland appar skrivna för iPhone och iPad och Mac.

WWDC startar den 3 juni och håller på till 7 juni. Men Apple har ännu inte officiellt meddelat schemat, förra årets dag startade en keynote-händelse klockan 10:00.