Respawn och EAs megahit Apex Legends kommer till telefoner och surfplattor.

Apex Legends är ett gratis battle royale spel som utvecklats av Respawn Entertainment och publicerades av Electronic Arts. Den släpptes för Microsoft Windows, PlayStation 4 och Xbox One den 4 februari 2019, utan föregående meddelande eller marknadsföring.

Det är i grunden EAs svar på Epic Games, otroligt populära, Fortnite: Battle Royale, som hade 200 miljoner spelare i slutet av 2018 efter att ha kommit ut det föregående året och kom till mobil förra sommaren.

Apex Legends samlade 50 miljoner spelare i sin första månad, och utgivaren EA vill uppenbarligen behålla den här dynamiken genom att föra den till mobil och surfplattor.

EA COO och CFO Blake Jorgensen sa under ett tisdagssamtal att det är "i avancerade förhandlingar" för att få gratis battle royal spelet till mobila enheter och Kina. Det kommer också att släppa spelet i Sydkorea.

Samtalet visade att Apex Legends - som du för närvarande kan spela på PS4, Xbox One och PC - blev EA: s snabbast växande nya spel någonsin efter sin release i februari och att 30% av spelarna är nya för företaget.

Vi kommer troligen att höra mer detaljer kring släppet på deras EA Play-fanhändelse nästa månad.