Nedladdning av appar till din Apple Watch kan äntligen bli lite lättare.

Apple kommer att ta med App Store till Watch på WWDC, enligt en rapport under måndagen från Bloomberg. Den nya uppdateringen, som förväntas bli annonserad på Apples årliga utvecklarkonferens, kommer att ingå i watchOS 6.

Nuvarande Apple Watch-appar måste hämtas genom iPhone: s Watch-appen och överföras över till Watch vilket är både krångligare och tar längre tid än opp de kunde laddas ner direkt i din Apple Watch.

Det är ännu oklart när Apple kan släppa den nya uppdateringen till allmänheten. Företaget har traditionellt först detaljerade stora mjukvaruändringar vid junihändelsen innan de släpps ut till allmänheten, ofta vid sidan av uppdaterad hårdvara, på hösten.

Förutom att föra App Store till Apple Watches, beskriver Bloomberg också några nya uppdateringar som ägarna kan förvänta sig i nästa OS. Bland höjdpunkterna finns en ny röstmemos-app som möjliggör röstinspelningar från handleden, en Apple Books-app kommer att komma för ljudböcker; och en kalkylatorapp kommer äntligen att göra Apple Watch till en sann Casio-rival.

På hälsofronten sägs en ny dosapplikation som kommer att hjälpa till med piller påminnelser, medan en cykelapp kommer att spåra menstruationscykler.

Apple förväntas också lägga till nya klockans ansikten och komplikationer i uppdateringen, liksom Animoji och Memoji-klistermärken.

Apples WWDC startar i San Francisco den 3 juni.