IPhone 11 är på god väg att bli verklighet och efter den senaste rapporten om att Apple nu startar produktion av A13 chip som är avsedd för just iPhone 11 kan vi nu konstatera att den inte är långt bort.

Produktionen har enligt uppgift startat på en viktig komponent, A13 chippet, av Apples nästa generation av iPhones.

Man ska ha enligt uppgifter från en Appledirigent startat tidig testproduktion av A13-processorn som kommer att driva Apples nästa telefon, eventuellt kallad iPhone 11, enligt en Bloomberg-rapport, fredag som citerar namngivna källor. Chippet kunde enligt uppgift ingå massproduktion så tidigt som i månaden.

Det är i september som Apple troligtvis kommer presentera sin nya linje av iPhones. Det finns små definitiva nyheter om den nya flaggskeppsmartelefonen, och rykten säger att den kommer att ha tre bakre kameror som lägger grunden för nya kamerafunktioner och bilaterala laddningar. Däremot förväntar sig ingen att se en 5G-version av iPhone 11.

Innan den nya generationan av iPhones presenteras kommer Apple dock att visa upp den nästa versionen av sitt mobila operativsystem, iOS 13, vid sin årliga WWDC, som startar den 3 juni. Andra möjliga meddelanden för evenemanget inkluderar en ny version av MacOS såväl som App Store för Apple Watch som du kan läsa mer om här. Vi kan till och med kanske få se en ny maskinvara som en ny iPad eller MacBook.

Apple har valt att inte ytterligare kommentera nyheten för tillfället.