Microsoft annonserade i slutet av fjolåret att deras nästkommande version av spelkonsolen Xbox One S inte kommer ha en skivplats. Tanken är att du istället laddar ner allt, som sedan lagras digitalt.

Den första skivfria konsolen kommer med en 1TB hårddisk, som erbjuder molnlagring för spel och dessutom Minecraft, Forza 3 och Sea of Thieves förinstallerad på konsolen.

Men vad är det egentligen som skiljer "Xbox One S All-Digital Edition" från "Xbox One S"?

Den är inte mindre
Skiftet kan tyckas vara mindre komplicerat, men frågan är vad du som användare tjänar på det? Man kan tycka att tanken med att bli av med en skiva är att minska konsolens storlek. Men faktum är att Xbox One S (som debuterade i 2016) inte skiljer sig i utseende eller storlek från den nya ”All-Digital” versionen.

Lägre men omdiskuterat pris
När det kommer till konsolens pris har Microsoft kommit ut med att man förväntas kunna reducera priset med cirka 17% i jämförelse med Xbox One S. Däremot kan det diskuteras kring hur denna prisminskning sätter sig mot de begränsningar som skapas. Den skivfria världen är en illusion för tillfället. Att bli skivfri vid denna tidpunkt skulle begränsa ditt urval av spel och dessutom bli mycket dyrare på lång sikt.

Besvikelse
Nya Xbox One S All-Digital Edition har varit till mångas besvikelse men hur konsolen blir bemött på en marknad får vi se efter lanseringsdatumet den 7 Maj i år.