Efter att flera recensionsenheter av Galaxy Fold fått skärmproblem, läs mer här, valde man att skjuta fram släppet av enheten, mer här. När det nu är dags för släpp igen är detta vad man förändrat.

Utan att Samsung själva gått ut med information om vad som kommer förbättras eller när man släpper enheten igen så har ny information ändå dykt upp.

Ett av problemen har varit att man på skärmen haft ett skyddande lager som till utseendet sett ut som ett skärmskydd. Då användare sett skyddet som ett skärmskydd och inte som en del av skärmen valde flera att ta bort lagret. Ett misstag som kostade skärmens funktionalitet. Det man nu ska göra för att återgälda problemet är att se till att skyddet blir integrerat i mobilen och kommer inte kunna råka misstas från ett vanligt skärmskydd.

Det andra problemet flera användare haft var att skräp tagit sig in genom ett litet gap mellan skärm och chassi. Skräpet som tagit sig in såg sedan till att förstöra skärmen. Samsung kommer nu ha minskat gapet och förhoppningen är att skräp nu inte ska kunna ta sig in. Risken kommer dock kvarstå då mycket antyder på att det än kommer finnas ett gap.

Samsung testar i nuläget mobilen internt och förväntas börja testa hos Sydkoreanska återförsäljare för att sedan förhoppningsvis kunna släppa enheten till allmänheten.

Via