Facebook har publicerat sin senaste "handläggningsrapport", som beskriver hur många inlägg och konton de anhöll mellan oktober 2018 och mars 2019.

Under sexmånadersperioden visar det att Facebook bort mer än tre miljarder falska konton, en siffra som är större än någonsin tidigare. Att tillägga är att över sju miljoner "hate speech" -poster togs bort, även den siffran rekordhög.

För första gången rapporterade Facebook också hur många raderade inlägg som överklagades, och hur många återpublicerades efter granskning.

Facebook misstänker att ökningen av antalet borttagna falska konton var att "dåliga aktörer" använde automatiserade metoder för att skapa ett stort antal av dem.

Det sociala nätverket kommer nu börja att rapportera hur många tjänster som togs bort för att sälja "reglerade varor" såsom droger och vapen. Facebook har kommit ut med att det handlade om mer än en miljon inlägg som säljer vapen under den sexmånadersperiod som omfattas av rapporten.

Facebook uppger att rapporten används för att i framtiden förstärka plattformens säkerhet mot kriminalitet med mera, för att bygga mer ansvar och respons för de människor som använder vår plattformen.