Den populära nyhetstjänsten Flipboard har blivit utsatt för en attack som lett till att e-postadresser, lösenord samt användarnamn hamnat i fel händer.

Det var under torsdagen vi på Teknikidag kunde ta del av tips från läsare. Man som användare av appen fått ett mejl från Flipboard i vart man beklagat problemen. Man skriver i mejlet att man i en period mellan 2 Juni 2018 till 22 April 2019 haft problem med attacker.

... an unauthorised person accessed and potentially obtained copies of certain databases containing Flipboard user information between 2 June 2018 and 23 March 2019 and between 21-22 April 2019.

Man skriver även att de lösenord som läckt ska vara "salted" samt "hashed" vilket i praktiken innebär att hackaren inte direkt kan se lösenorden utan en krypteringsnyckel.

Flipboard berättar att man valt att nollställa lösenord hos användare som skapat konto med e-post och att man kopplat från konton som varit kopplade med Twitter, Facebook eller Google. För att återfå sitt konto kommer man alltså bli tvungen att koppla sitt konto på nytt alternativt byta sitt lösenord.

För att hindra liknande problem har man tagit till förbättrade säkerhetsåtgärder och man har även kopplat in rättsligaåtergärder.

Läs hela mejlet här nedan,