Efter tre år får den röstaktiverade hjälpen sin största uppdatering än så länge, och det visar bara hur mycket Google redan vet om dig.

Ett av de bästa sätten att förstå potentialen hos Google-assistenten är att se hur snabbt den röstaktiverade hjälpen nu kan hämta Beyonces Instagram.

"Hej, Google", säger Meggie Hollenger, en programansvarig för Google, med hjälp av klockans ord som utlöser programvaran på sin smartphone. Sedan går det till raserna när hon skjuter upp 12 kommandon i snabb eldsvängning.

"Öppna New York Times ... Öppna YouTube ... Öppna Netflix ... Öppna kalender ... Sätt en timer i 5 minuter ... Hur är vädret idag? Vad sägs om imorgon? ... Visa mig John Legend på Twitter ... Visa mig Beyoncé på Instagram ... Slå på ficklampa ... stäng av den ... få en uber till mitt hotell. " Fraserna är många och röstassistentens funktionalitet är imponerande och användbar.

"We could potentially see a world where actually talking to the system is a lot faster than tapping on the phone."

Tre år efter att VD Sundar Pichai introducerade sin AI-driven virtuell assistent till världen, förhandsgranskar Google Assistentens "nästa generation" vid sin årliga I / O-utvecklarekonferens. Google-assistenten kan nu leverera svar upp till 10 gånger snabbare än tidigare. En stor ökning av hastigheten kan hjälpa till att vända om uppfattningen att röstassistenterna är för laggy och felaktiga. Det är en stor sak som får företag som Google och Amazon att vilja ta dessa digitala hjälpare vidare till vår vardag.