Med den billigare Pixel 3a eller Pixel Lite som påstår lanseras snart, ändrar nu Google strategi och riktar sig mot budgetmedvetna konsumenter.

Google Pixel 3-telefoner kan berömmas för sin snabba prestanda och utmärkta kamera, men det har inte gjort mycket för att hjälpa företaget att slå igenom på smartphone-marknaden.

Presentation på moderbolaget Alfabetets inkomstredovisning under måndagen, erkände finanschef Ruth Porat, som transkriberad av Seeking Alpha, att företagets telefoner inte har sålt så starkt som de skulle ha velat. Porat sa att Pixels försäljning var lägre, delvis på grund av tung marknadsföring inom hela branschen.

Företaget har blivit mer aggressivt när man försöker få fler människor att byta till sina telefoner, med en ny marknadsföring i Google Play Butik, dock utan resultat.

Lyckligtvis för företaget, och fans av varumärket pekar rykten på att Pixel 3 kommer få ett billigare syskon inom kort. Pixel 3a eller Pixel Lite, den nya telefonen förväntas dela samma allmänna utseende som den aktuella Pixel-linjen, men bytt till en långsammare Snapdragon 670-processor, lägre standardlagring (32GB i stället för 64GB) och plast i motsats till glas, att få till ett billigare pris.