Kommer telefonen vara en uppdaterad version av P30 Pro? Det kommer vi få reda på under nästa vecka när den kinesiska teknikerjätten Huawei presenterar sin första 5G-telefon vid en händelse i London den 16 maj.

Telefonen följer snabbt i fotspåren Huawei P30 Pro, som företaget visade vid en lanseringshändelse i Paris i mars.

I en intervju med CNET vid evenemanget sa Huawei vd Richard Yu att han förväntade sig att 5G skulle vara tillgänglig först på Mate-serien, som Huawei traditionellt släpper i september eller oktober. Antingen är Mate väldigt tidigt i år, eller den här 5G-telefonen är en uppdatering till P30 Pro. Det kan också vara en annan telefon helt och hållet, detta är ännu okänt.

5G är en av de största mobiltrenderna för 2019, med bärare runt om i världen som börjar rulla ut sina nästa generationens mobilnät hela tiden. 5G lovar fler möjligheter till smarta hem, autonoma fordon och fristående VR, men när det gäller telefoner innebär tekniken snabbare, stadigare internetanslutningar. Även om 5G-nätverk och telefoner knappt är här ännu, är det väldigt tidigt för tekniken och för närvarande blir det bevarandet för tidiga adoptrar.

Huaweis systerbolag Honor kommer också att starta sin senaste flaggskeppsserien i London den följande veckan den 21 maj. Honor har ännu inte sagt om det kommer att få 5G till marknaden, även om det i en intervju med CNET på MWC i februari eller inte , VD George Zhao sa att det var en prioritet för företaget i år.

Via