Att sätta samman ett smart företag som Kitty Hawk med ett massivt företag som Boeing tros vara ett vinnande koncept för framtida transportmedel.

Boeing är ett av de största namnen inom flygindustrin som på den senaste tiden mött tunga motgångar med tekniska problem med sin flygtyp Boeing B737 Max 8. Man ser nu istället Airbus passera i antalet beställda flygplan efter Paris Air Show 2019 som ägde rum under förra veckan. Boeing behöver nu därför hitta nya satsningar att investera i, det är här kitty Hawk kommer in i bilden.

Kitty Hawk är ett flygbilföretag, grundat av Google grundare Larry Page, som nu behöver en partner med kompetensen och resurserna för att hjälpa till med att få sina stadsdrivande fordon att lyfta från marken. Därför bildar de två företagen nu ett strategiskt partnerskap som kan ge båda företagen en betydande försprång inom flygbilsbranschen.

Kitty Hawk was started to advance technology in flight and bring new innovations to life - Sebastian Thrun, medgrundare och VD för Kitty Hawk

I dagsläget har Kitty Hawk två fordon i sitt sortement, Kitty Hawk Flyer, som svävar 10 meter över marken och kan uppnå en hastighet på drygt 30 km/h, och Cora, en elektrisk tvåpersonsflygd taxi som är planerad att få sin invigningstest i Nya Zeeland.