Mercedes-Benz är nu ett steg närmare starten på elektriska fordon.

Mercedes meddelade under måndagen att den elektriska EQC crossover har startat produktion i Bremen, Tyskland. EQC är inte på egen linje vid fabriken - den byggs faktiskt tillsammans med gasdrivna Mercs som C-Class sedan, C-Class wagon och GLC-Class SUV. Biltillverkaren hävdar att det innebär att det blir bättre att skala fordonets produktion om efterfrågan går genom taket.

Efterfrågan låter redan ganska hög. Dieter Zetsche, chef för Mercedes-Benz Cars, berättade för Die Welt i februari att företaget arbetar hårt för att möta sina produktionsuppgifter, och det första produktionsåret är redan slutsålt. Ytterligare produktion i Kina sägs komma online senare i år, vilket kan öka utbudet för Kina och övriga Asien, men det är ännu oklart om det kommer att finnas några amerikanska modeller från Middle Kingdom med tanke på nuvarande tullar och handelstvister.

Mercedes sa att EQC kommer att starta i USA 2020. Vi väntar fortfarande på en officiell räckviddsskattning från EPA, men baserat på en 365 kilometer långa resan som slutade med 7% av batteriets kapacitet kvar, borde bilen erbjuda en anständig körning intervall som är sannolikt något längre än Audi E-Tron och närmare Jaguar I-Paces 376 kilometer i uppskattning. Dess två elmotorer, en på varje axel, kombinerar för att ge en ny 402 hästkrafter och 564 pund-fot vridmoment.