För första gången någonsin släpper företaget Oneplus mer än ett flaggskepp. Modellerna som släppts är Oneplus 7, 7 Pro samt en 5G variant som kommer senare i år.

OnePlus 7 Pro, en makalös syn

Telefonen får en 6.67-tums skärm vilket är den största som företaget någonsin haft. Skärmen har även böjda kanter likt Samsung Galaxy S10.

Skärmen kallar man för en "Fluid AMOLED", med vilket man menar att skärmen har en Quad HD+ skärm men en upplösning på 3'120 x 1'440 (516 pixlar per tum). Man stödjer HDR 10+ och har ett bildförhållande på 19.5:9. Allt detta nästan helt utan kant. Att man använder sig av termen Fluid har med att skärmen stödjer en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket ger en jämnare och snabbare känsla.

Det som även gör att mobilen fortsätter att sticka ut ur mängden är att man valt att använda sig av en så kallad pop-up frontkamera. Kameran är en 16MP Sony sensor och tar 0.53 sekunder för att poppa upp. På baksidan får vi 3 kameror, en vidvinklig, en vanlig samt en telefoto.

OnePlus 7 Pro använder sig av Qualcomms Snapdragon 855 processor vilket vi från tidigare mobiler kunnat se varit ett steg uppåt jämfört med 845 som bland annat återfinns i OnePlus 6T. Vi får även 6GB RAM och 128GB lagring som standard men är man intresserad av ytterligare kraft kan man få 8GB RAM samt 256GB lagring, för den som känner sig sugen på att testa värsting varianten finns även 12GB RAM med 256GB att välja på.

Med ett innandöme likt detta kan man tycka att det borde räcka men man har från OnePlus håll velat gå hela vägen och stoppat in UFS 3.0. Eftersom Galaxy Fold inte kommit till marknaden än betyder detta att man blir först med UFS 3.0. I praktiken betyder detta att lagringen blir snabbare vilket ger dig snabbare start av appar.

Till batteri har man valt att ha ett 4'000 mAh, på pappret kan batteriet tyckas imponerande men till följd av den exceptionella skärmen finns risken att batteriet får svårt att klara sig en hel dag.

Likt sin 6T har man även nu stoppat in fingeravtrycksläsaren under skärmen. Denna gång har man lyckats göra den 36% större och tar nu endast 0.21 sekunder att låsa upp. Ansiktsigenkänning är än ett alternativ men du rekommenderas att inte använda det då det tär på pop-up kameran.

OnePlus 7, vi har sett den tidigare men nu är den bättre

OnePlus 7

Samma droppe till notch. Samma storlek. Samma allt? Till utseendet delar OnePlus 7 nästa allt med föregångaren 6T, men låt inte utsidan lura dig.

På insidan får vi även här likt med Pro Snapdragon 855 och samma primära 48 MP kamera på baksidan dock tyvärr endast med en 5 MP djuphets sensor för porträttbilder. Vi får även samma Dolby Atmos stereo högtalare, UFS 3.0, samt ytterligare några funktioner.

Priser

OnePlus 7 Pro har ett pris som startar på 7'395 kr och sträcker sig hela vägen till 9'195 kr.

Oneplus 7 börjar på 6'195 kr och sträcker sig till 6'795 kr och börjar säljas i juni.

Idag kan du köpa mobilen hos OnePlus själva samt hos ett antal återförsäljare, Webhallen, Telia, NetOnNet, Teleno, Cdon sam Dustin.

Via