Samsung fick till följd av tekniska problem med sin omtalade böjbara smartphone Galaxy Fold skjuta upp leveransdatumet. Men nu sägs man vara redo att komma med ett nytt officiellt datum för lanseringen.

Samsungs omtalade böjbara Galaxy Fold planerades från början att vara ute på marknaden vid det här laget då den skulle börja levereras till köparna den 26 april. Istället i sista stund, precis innan lanseringsdatumet sköt Samsung fram lanseringen på obestämt tid till följd av tekniska problem som uppstått under förhandsutgivningen. Ett flertal teknikjournalister och influencers som fått tagit del av förhandsutgivningen vittnade om att skärmarna på deras telefoner gått sönder efter bara ett par dagars användning. Detta fick Samsung att ta tillbaka det första lanseringsdatumet med tanke på det stora fiaskot med telefonmodellen Galaxy Note 7 för ett par år sedan. Efter att man återkallat de felaktiga enheterna blev det  oroväckande tyst, och när Samsung  häromdagen skickade ut ett meddelande till konsumenterna där man erbjöd pengarna tillbaka om man inte ville vänta tills de tekniska problemen var åtgärdade var det nog många som anade oråd.

Besked på fredagen

Det är nyhetssidan Korea Herald som nu meddelar att Samsungs VD Dong-Jin Koh har avslöjat närmare information om det nya leveransdatumet kommer att ges ut senast under morgondagen. Enligt Koh så ska de interna testerna nu vara klara och produkten fullt fungerande. Man säger sig ha identifierat felet och justerat i tillverningsprocessen för att åtgärda problemet. Koh avböjer dock att kommentera ytterligare och mer exakt om när telefonen kan tänkas dyka upp på marknaden men allt talar för att den kommer inom snar framtid.

Via