Trotts att Oneplus än inte lanserat sin Oneplus 7 så har man idag redan gått ut med informationen att Displaymate gett dem ett betyg.

Det tillhör inte det ovanliga att mobiltillverkarna låter experter och företag göra sin bedömningar om telefoner före lansering. Allt för att boosta försäljning och "hype". Vad som dock tillhör ovanligheterna är att man publicerar data som denna innan enheten ens officiellt lanserats.

Exakt hur 7:an står sig jämför med andra är än oklart men ett A+ är inget dåligt betyg och det ska bli spännande att se hur skärmen jämförlig med de stora spelarna så som Google Samsung och Apple. Andra mobiler som fått A+ är S10, Pixel 3 XL samt iphone XS max. Den informationen vi fått från Oneplus själva antyder på att mobilen fått excellenta betyg inom allt från färgåtergivning och ljusstyrka till konstrastförhållande och pixeltäthet.

Står dig informationen kan Oneplus 7 bli en riktig höjdare med en skärm som kan konkurrera på riktig med de stora spelarna. Allt återstår att se när telefonen lanseras officiellt den 14 maj.