Efter att en av Googles chefer Hiroshi Lockheimer medverkat i tekniksajten The Verges podcast "The Vergecast" har vi nu ny information kring Googles nya operativsystem.

Ett mysterium

Operativsystemet Fuchsia har haft många rykten kring sig, redan 2016. Ska man ersätta Android? Ska man ersätta Chrome OS? Eller kanske båda? Fram till nu har inget haft svaret. Den information Lockheimer nu gett oss tyder på annat.

”Vi tittar närmare på nya sätt att skapa ett operativsystem. Jag vet att det finns massor av människor där ute som tycker det är jättespännande och säger att 'det här är det nya Android' eller 'det här är nya Chrome OS. Men Fuchsia handlar inte om det. Fuchsia handlar om att tänja på gränserna för ett toppmordent operativsystem, och det vi lär oss via Fuchsia kan vi använda oss av i andra produkter” -Lockheimer

Man menar att man använder systemet för att kunna tänja på gränserna och för att se hur ett toppmodernt operativsystem skulle kunna se ut. Med informationen vill man sedan kunna utveckla andra produkter. Man använder systemet bland annat för att testa hårdvara av olika typer.

”Det handlar inte bara om telefoner och datorer”

Det man kan plocka med sig från podcasten verkar vara att Fuchsia har långt kvar innan vi potentiellt skulle kommer få se det på marknaden. I dags läget används systemet endast som ett experiment och kanske kommer det aldrig se ljuset.

Lyssna på hela podcasten här