Efter ett test av olika modeller bärbara datorer visade resultaten några överraskningar, här är top 5.

Det är ingen överraskning att batterilivslängden är en av de viktigaste sakerna vi letar efter när vi ska köpa en bärbar dator. Vad som är överraskande är vilka bärbara märken och modeller som tar de bästa platserna, där Apples populära Macbooks inte tar sig in på top 5 rankingen.

Det är CNET som genomfört testet som omfattat enheter från Windows såväl som MacOS-bärbara datorer, Windows-två-i-ett-hybrider och Chromebooks. I testet ingår inte Android eller iOS-surfplattor. Länk till CNET:s fulla test av totalt 25 laptops finner du i slutet av artikeln.

 1. LG Gram - OBS! Går ej att köpa i Sverige
  Batteritid: 13 timmar, 58 minuter

  Förutom att vara en av de lättaste bärbara datorerna någonsin, har den senaste versionen av LG Gram 15 helt enkelt unikt bra batterilivslängd och slår den föregående modellens med ungefär 4 timmar.
 2. Asus NovaGo
  Batteritid: 13 timmar, 12 minuter
  Asus NovaGo använder sig av sin Qualcomm Snapdragon 835-hjärna för lång batteritid och kontinuerlig mobilitet. Prestandan kan upplevas mer som en telefon än en bärbar dator ibland så du behöver inte oroa dig för att hitta den död i din bärbara väska.
 3. Lenovo ThinkPad X1 Carbon
  Batteritid: 13 timmar, 7 minuter
  Den här 2018-versionen av X1 Carbon-bärbar dator har en 14-tums skärm med 2,560x1,440 pixelupplösning, 100 procent Adobe RGB-färgområde, ljusstyrka upp till 500 nitar och stöd för Dolby Vision HDR, för större ljusstyrka, kontrast och färgpalett. Allt detta tillsammans med imponerande batterilivslängd.
 4. Lenovo Yoga C930
  Batteritid: 12 timmar, 26 minuter
  Utmärkt prestanda och en elegant och funktionell design gör Lenovo Yoga C930 helt enkelt till en två-i-ett-bärbar dator i toppklass. Inte att förglömma är dess batteritid på drygt 12 timmar som pricken över I:et.
 5. Dell XPS 13 9370
  Batteritid: 12 timmar, 18 minuter
  Känd som "världens minsta 13-tums bärbara dator", är XPS 13 vårt bästa val för en premium ultraportabel bärbar bärbar dator i lagom storlek med snabb prestanda och 12-timmars batterilivslängd. I 2019-versionen som ännu inte lanserats åtgärdas också en irriterande webbkamerafråga som hittades på tidigare modeller och batteritiden beräknas öka.

Apples Macbook Pro, årsmodell 2018, finner vi på 10:e plats med en batterilängd på 11 timmar, 29 minuter.

Länk till CNET:s fulla testet av 25 laptops här.