Den nya elbilen tänkt till massorna verkar ha fångat folks intresse. Avsaknaden av ett faktiskt pris eller exakt utseende verkar inte stoppa folk för att förboka bilen.

Vi har tidigare i veckan skrivit flera artiklar om just Volkswagen och deras elbilssatsning, ID 3 och återvinningsbara batterier. Man har nu efter bara några dagar kunna gå ut med att man redan fått 10'000 exemplar förbokade varav Sverige varit en utav de länder där intresset varit störst.

Vi är överväldigade! Sverige är ett av de länder i Europa där intresset är allra störst. -Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige

Tesla mördare

Med Tesla Model 3 skulle Elon Musk skapat en elbil för massan, men med ett pris på över 500'000 kronor kan man knappast kalla bilen en bil för massan. Med sin ID 3 hoppas Volkswagen nu att just de ska kunna göra elbilen för massan, för just "folk".

Bilen ska börja produceras sent 2019, de första kunderna kan förvänta sig leverans i mitten av 2020. Är du intresserad av att förboka tas bokningar fortfarande emot här.

Via