Volkswagen introducerade tidigare i veckan sin första helt elektriska bil, kallad ID 3 med sin unika kamouflage färg. Förutom en elektrisk en bil har Volkswagen nu utvecklat en produkt, EV charger, för att utnyttja föråldrade batterier.

Även om ett EV-batteri kan betraktas som "dött" när det förlorar en viss kapacitet, behöver inte detta betyda att dess kvarvarande kapacitet inte kan användas för gröna ändamål. Skriv in Volkswagens nya mobila laddare, som kommer att förlita sig på gamla batterier för att suga upp nya. Volkswagens nya mobila laddare, kommer att förlita sig på gamla batterier för att ladda upp nya.

Medan Volkswagen ursprungligen presenterade sin mobila laddare redan i januari, släpptes det mer eller mindre ingen faktiska fakta och siffror om dess effektivitet. Men det förändras den här veckan. Dessa laddare är konstruerade för att hålla upp till 360 kilowatt-timmars laddning och hantera upp till fyra fordon som laddar samtidigt med ett maximalt laddningståg på 100 kilowatt.

Som Volkswagen uppgav  i januari, kommer dessa laddare att köra på utarmade batterier från EV som kör på bilföretagets MEB skalbara elfordonsplattform. Naturligtvis finns det inte några MEB-utrustade bilar på vägen ännu, vilket innebär att Volkswagens första körning av mobila laddare kommer sannolikt att använda färska batterier. Den första laddaren förväntas komma till Tyskland nästa år, med full produktion som börjar 2020.