Volvo Cars bekymmer med brist på batterier mitt i satsningen med eldrivna fordon i tros nu vara löst.

Det är en självklarhet att det inte går att utveckla en elbil utan batterier. Volvo har därför för deras ändamål om sina elektrifieringsplaner, att producera eldrivna bilar tecknat två stora avtal.

Ett mångmiljardkontrakt har tecknats med två av de största tillverkarna i världen, koreanska LG Chem och kinesiska CATL. Man väljer samtidigt att rata svenska Northvolt.

Volvo meddelade under onsdagen att de har tecknat långsiktiga miljard-avtal med både LG Chem och CATL som ska vara vägledande och stå för grunden i bilföretagets utveckling av elbilar. De två leverantörerna kommer de Volvo och Polestar (Volvo Personvagnars prestandabolag) de batterier som krävs för att fortsätta utvecklingen och prokuktionen av elektrifierade fordonstyper.

Volvo introducerade sina elektrifieringsplaner år 2017, och från och med i år kommer varje nytt Volvo-fordon att lanseras med någon typ av elektrifierad variant. Bilföretaget har satt upp en mål och hoppas på att riktiga elmotorer kommer utgöra 50% av sin globala försäljningsvolym år 2025.

Via